Maak een afspraak

Per telefoon: 06 30102658
Per email: info@fysioviera.nl

Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u terug wanneer u dat uitkomt.

Op welke dagen mogen we u bellen?
Alle dagen van de weekWeekdagenWeekend

Tussen welke tijden mogen we u bellen?
De hele dag (tussen 08:00 en 20:00)Tussen 08:00 en 12:00Tussen 12:00 en 18:00Tussen 18:00 en 20:00

close

Maak een afspraak

Manuele

therapie

Een manueel therapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut. In de vervolgopleiding heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Manuele therapie

Het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) stelt u in staat te presteren. Maar als dit systeem niet goed functioneert, wordt u beperkt in uw mogelijkheden. Optimaal presteren met beperkingen gaat niet samen.

Klachten kunnen ontstaan op het moment dat gewrichten niet goed bewegen. Er kan pijn optreden, waardoor spieren kunnen verkrampen. Het gevolg is verstoord bewegen. Een stoornis van een gewricht noemen we een bewegingsfunctiestoornis. De manueel therapeut kijkt niet alleen naar de plaats van uw klacht, ook andere beperkingen of stoornissen elders in het bewegingsapparaat kunnen de oorzaak zijn van uw huidige klachten.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Akeem Vieira heeft de opleiding Master of Science in de Manuele therapie afgerond in 2015.