Maak een afspraak

Per telefoon: 06 30102658
Per email: info@fysioviera.nl

Bel mij terug

Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u terug wanneer u dat uitkomt.

Op welke dagen mogen we u bellen?
Alle dagen van de weekWeekdagenWeekend

Tussen welke tijden mogen we u bellen?
De hele dag (tussen 08:00 en 20:00)Tussen 08:00 en 12:00Tussen 12:00 en 18:00Tussen 18:00 en 20:00

close

Maak een afspraak

Blessure

preventie

Vaak zijn symptomen die kunnen leiden naar een blessure wel aanwezig, maar worden ze niet op tijd herkend. Overmatig of snelle verzuring in bepaalde lichaamsdelen tijdens of na de training. Lichte ‘onschuldige’ irritatie of stijfheid na belasting. Je trainingsschema niet kunnen opbouwen.

Blessure preventie

De fysio-en manuele therapie kan ook goed preventief ingezet worden bij sporters om blessures te voorkomen en zo sport prestatie optimaal te behouden. De tennisspeler met een disfunctionele dominante schoudergordel kan klachten ontwikkelen met zijn service techniek en/of minder kracht benutten in zijn *smash*. Iemand die aan karate doet met een disfunctioneel bekken en verkorte liezen heeft tijdens trappen meer kans op het ontwikkelen van lage rugklachten. Wanneer de olympisch gewichtheffer moet compenseren in zijn overhead positie dan heeft deze meer kans op schouderklachten. Het lichaam goed onderhouden is voor de sporter daarom van essentieel belang. Voorkomen is beter dan genezen!

Het onderzoek bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek met de sporter waarin de hulpvraag verhelderd wordt gericht op blessure preventie of prestatie bevordering. Vervolgens wordt het hele lichaam onderzocht om disfuncties te identificeren en te kijken naar het sport-specifiek functioneren. Dit wordt teruggekoppeld naar de sporter en hiervoor wordt een behandelplan opgesteld om de disfuncties te behandelen en de hulpvraag te beantwoorden. Het doel is de beste versie van de individuele sporter te creëren.